Hapklaaradvies - Tartaar van gerookte zalm, mango en avocado met blauwe kaas dressing

Tartaar van gerookte zalm, mango en avocado met blauwe kaas dressing

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 mango
  • 1 rijpe avocado
  • 200g gerookte zalm
  • 0,5 komkommer
  • een handvol radijsjes
  • peper en zout naar smaak 

Ingrediënten voor de dressing

  • 4 grote el geitenyoghurt (of Griekse yoghurt)
  • een handvol blauwe kaas
  • 1 el walnotenolie
  • peper naar eigen smaak 

Bereiding

  1. Snijd de mango, avocado, gerookte zalm, komkommer en radijsjes in kleine blokjes. Voeg peper en zout toe en meng alles goed onder elkaar.
  2. Dresseer door het mengsel in een kopje aan te duwen en vervolgens om te draaien op een bord.
  3. Voor de dressing verkruimel je de blauwe kaas onder de yoghurt en verpletter je de stukjes kaas met een vork. Samen roeren met de walnotenolie en goed afkruiden met peper.

Tip: als je dit gerechtje op voorhand klaarmaakt zorg dan dat je de avocado pas als laatste snijd en toevoegt, zo blijft hij mooi groen bij het serveren. 

SMAKELIJK!

Lunch

Voorgerecht