Hapklaaradvies - Spicy geroosterde kikkererwten met paksoi

Spicy geroosterde kikkererwten met paksoi

Ingrediënten voor 4 personen

·      800g kikkererwten uit blik

·      1tl kerriepoeder

·      1tl paprikapoeder

·      1tl lookpoeder

·      0,5tl cayennepeper

·      1 grote bussel paksoi

·      200g sojascheuten

·      Een geutje witte wijn

·      4 eieren

·      Peper en zout

·      Olijfolie (ik gebruikte de sprayvorm van Bertolli, te verkrijgen in de Albert Heijn)

 

Bereiding

1.     Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken.

2.     Doe het kerriepoeder, paprikapoeder, lookpoeder en cayennepeper samen en meng hier de kikkererwten onder tot dat ze bedekt zijn met een dun laagje kruiden.

3.     Leg zilverpapier op een bakplaat en spreid hier de kikkererwten over uit. Besprenkel of spuit ze vervolgens met een dun laagje olijfolie en zet ze 15 min in de oven op 180°C.

4.     Snij het onderste harde gedeelte van de paksoi weg. Snij de paksoi vervolgens horizontaal in het midden, zodanig dat je het bladergedeelte apart kan houden.

5.     Bak de harde stukken van de paksoi 10 min op een middelhoog vuurtje, met een geutje witte wijn erbij.

6.     De laatste 5 min bak je de sojascheuten en het gebladerde gedeelte van de paksoi mee, kruid af met peper en zout.

7.     Kook de eieren ongeveer 5 min zodat ze zachtgekookt zijn.

 

Lunch

Hoofdgerecht

Snacks