Smaakvolle aubergine uit de oven
Ingrediënten om 1 aubergine klaar te maken
- 1 grote aubergine
- 2 teentjes vers geperste knoflook
- 2 el honing
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- 1 handvol walnoten
- 1 handvol feta kaas
- 1 handvol (verse) peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de aubergine door midden in de lengte en maak met een mes een diep kris kross patroon aan beide binnenzijden.
- Maak een mengsel van de geperste look, honing, balsamicoazijn en olijfolie met een snuf peper en zout.
- Bestrijk nu de binnenzijden van de aubergine hiermee tot in de groeven, tot het mengsel volledig op is. (zie foto 1)
- Zet 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Hak ondertussen de walnoten en de peterselie grof.
- Als de aubergine uit de oven is kan je de feta erover verkruimelen en strooi de walnoten en peterselie erover.
SMAKELIJK!
Ps: je kan de aubergine ook in schijfjes van ongeveer 2-3 cm dik snijden. (zie laatste foto)