Hapklaaradvies - Risotto met zeevruchten
Hapklaaradvies - Risotto met zeevruchten

Risotto met zeevruchten

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 160g risotto rijst (ongekookt)
  • 3 ajuinen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote selder
  • 1 rode paprika
  • 5 wortelen, geschild
  • 500g gemengde zeevruchten 
  • 500ml paddenstoelenbouillon
  • kruiden: chilivlokken, peper, knoflookpoeder
  • 2 el kruidenkaas
  • olijfolie 

Bereiding

  1. Versnipper de ajuin en knoflook en bak deze glazig in olijfolie (gebruik een grote wokpan).
  2. Was en snijd de paprika, selder en wortelen in kleine blokjes en bak kort mee.
  3. Voeg hierna de risotto rijst toe en roer zodat alle rijstkorrels ook bedekt zijn met een laagje olie.
  4. Voeg een pollepel hete bouillon toe en roer tot het vocht verdampt is. Voeg dan nog een lepel toe en ga zo door tot alle bouillon opgewerkt is.
  5. Bak ondertussen in een andere pan de zeevruchten kort aan in olijfolie op een hoog vuur.
  6. Na zo een 20 min is de risotto rijst al dente en kan je de zeevruchten hieraan toevoegen.
  7. Kruid af met bovenstaande kruiden en roer er de kruidenkaas doorheen.
  8. Laat nog zo'n 5 min goed doorsudderen.

Klaar om te serveren, smakelijk!

Hoofdgerecht