Risotto met zeevruchten
Ingrediënten voor 4 personen
- 160g risotto rijst (ongekookt)
- 3 ajuinen
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote selder
- 1 rode paprika
- 5 wortelen, geschild
- 500g gemengde zeevruchten
- 500ml paddenstoelenbouillon
- kruiden: chilivlokken, peper, knoflookpoeder
- 2 el kruidenkaas
- olijfolie
Bereiding
- Versnipper de ajuin en knoflook en bak deze glazig in olijfolie (gebruik een grote wokpan).
- Was en snijd de paprika, selder en wortelen in kleine blokjes en bak kort mee.
- Voeg hierna de risotto rijst toe en roer zodat alle rijstkorrels ook bedekt zijn met een laagje olie.
- Voeg een pollepel hete bouillon toe en roer tot het vocht verdampt is. Voeg dan nog een lepel toe en ga zo door tot alle bouillon opgewerkt is.
- Bak ondertussen in een andere pan de zeevruchten kort aan in olijfolie op een hoog vuur.
- Na zo een 20 min is de risotto rijst al dente en kan je de zeevruchten hieraan toevoegen.
- Kruid af met bovenstaande kruiden en roer er de kruidenkaas doorheen.
- Laat nog zo'n 5 min goed doorsudderen.
Klaar om te serveren, smakelijk!