Hapklaaradvies - Kipvingers

Kipvingers

Ik paneerde deze kipvingers in witte quinoa voor een extra crispy smaak.

Om de kip nog meer smaak te geven moet je ze een dag op voorhand in een marinade leggen.

 

Ingrediënten voor 500g kip te marineren

  • 250ml melk
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl witte peper

Bereiding

  1. Alles mengen en de in stukjes gesneden kip erin leggen (je kiest zelf hoe groot je de kipvingers maakt).
  2. Een plastic afsluitbare zak gebruiken waar je alles samenvoegt is een gemakkelijke manier om de kip in te marineren.

 

Ingrediënten voor 500g kip te paneren

  • 5 el (tarwe)bloem
  • 3 eieren
  • 600g witte quinoa

 

Bereiding

  1. Laat de kip eerst een aantal minuten uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de kip met de bloem in een ruime kom.
  3. Schud de overtollige bloem af en haal de kip door de losgeklopte eieren.
  4. Frituur de kip een 10-tal minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze goudbruin ziet en laat uitlekken op keukenpapier.

Je kan de kipvingers eventueel serveren met een lekker dipsausje.

SMAKELIJK!

 

Vergeet mij zeker niet te taggen @hapklaaradvies als je dit recept hebt uitgeprobeerd!

Snacks

Voorgerecht