Deze zijn ideaal om als bijgerecht te serveren, als hapje/voorgerecht of gewoon als groentecomponent bij de warme maaltijd. Je kan ze zelfs ook inschakelen als warme snack.
Gekarameliseerde bospenen uit de oven
Ingrediënten om 1 bussel bospenen te karameliseren
1 bussel bospenen
3 tenen knoflook
2 sjalotten
2 el olijfolie
2 el honing
1 el balsamicoazijn
kruiden: peper, zout en oregano
afwerking: een handvol fetakaas (verkruimeld), een handje verse peterselie
Bereiding
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C.
Maak de bospenen schoon en plaats samen met de grof gesneden sjalotten in een ovenschaal.
Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn samen in een kommetje en pers de knoflook erdoor.
Besmeer/besprenkel de bospenen gelijkmatig met dit mengsel en kruid af naar eigen smaak.
Plaats ongeveer 30 min in de oven en keer ze halfweg om. Wanneer ze een mooie kleur krijgen zijn ze klaar.